2008. december 16., kedd

Film - EXIT

-
-
MEGKAPTUK A MAGYAR MOZGÓKÉP KÖZALAPÍTVÁNY ELŐKÉSZÍTÉSI
TÁMOGATÁSÁT AZ EXIT CÍMŰ NAGYJÁTÉKFILMTERVÜNKHÖZ!

Hogy miért is örülünk ennek ennyire?

1. Nagyon kevesen kapnak előkészítési támogatást. (Idén húsz filmterv - kb. ennyi film készül évente idehaza.) - Ez már nem a forgatókönyv írásról szól, hanem arról, hogy kezdjünk el fölkészülni a film forgatására.

2. Azért kapják meg a támogatást olyan kevesen, mert ez az előszobája a "nagy" gyártási támogatásnak - ha sikeresen és alaposan felkészülünk (és felfogunk!), akkor nagyon jó eséllyel megkapjuk a következő, tavaszi pályázaton a gyártási támogatást is. (Mivel a kuratórium ízlésbeli okokból már nem fogja elutasítani a forgatókönyvet.)

3. Ez a támogatás a belépő minden szponzornál és lehetséges koprodukciós partnernél - ha az MMKA támogat, más is szokott (más pénzalapok, tévék, céges szponzorok).

4. Mert ez a támogatás realitást ad az előkészítésnek

5. Mert ez a pénz realitást ad annak, hogy céges (The Garden) szinten foglalkozzunk tavasszal az Exit-tel, és mindenki beleadhassa a kreativitását, ötleteit!

6. Mert még sosem kaptunk támogatást tervezésre, csak konkrét gyártásra - ez nagy szó, mert bizalmat szavazott nekünk az egyetlen állami filmtámogató grémium

7. Mert ez azt jelenti, hogy ha mindent jól csinálunk, jövőre FOROG AZ EXIT!
-
-

Nincsenek megjegyzések: